Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

2 Dagen Frankrijk Saint-Omer - Boten optocht

Saint-Omer, een gezellig Frans stadje dicht bij de West Vlaamse heuvels, niet ver en zeker de moeite waard! Wij starten onze trip in “de Clairmarais”, een moerassig gebied waarbij akkers gescheiden zijn door watergangen, een tocht per bootje aldus. Verder naar Saint-Omer, waar elk gebouw een eigen verhaal kent, zo ontdekken we het stadhuis en het grote stadspark en via de laatste restant van de vestingwal gaat het naar de grootste Onze Lieve Vrouw kathedraal uit de regio. Nog even genieten op een terras van een lekker pintje of waarom niet een picon, maar ook van de boten optocht. Elk jaar versieren de bewoners uit het polderland traditionele houten boten en maken er een feestelijke optocht van op het kanaal van Saint- Omer. Een evenement dat we niet mogen missen. In de glasfabriek van Arc International wordt Vlaams zand omgezet in schitterende glascreaties. Een glas zonder een proevertje? We verlaten de regio dan ook niet zonder te proeven van een streekproduct,  de authentieke smaak van de jenever van Houlle. 

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Saint-Omer

Vertrek om 07.00 uur aan ons bureel en via autosnelweg richting Brussel, Gent, Kortrijk en Rijsel naar St.-Omer. Onderweg houden we nog eventueel een sanitaire stop. Bij aankomst wacht ons een lekkere koffie of thee met een croissantje. Daarna nodigt dit prachtige land tussen land en water ons uit tot een betoverende tocht. U leert de geschiedenis, de fauna en flora en de activiteiten van dit gebied kennen. Een heel bijzondere wereld! Nu wordt het tijd om een lekkere maaltijd te nuttigen. In de namiddag ontdekken we met onze gids de stad, namelijk het goed bewaarde erfgoed van Saint-Omer, de Notre Dame kathedraal, de vestingmuren, straten en pleinen. Binnen in de kathedraal, ontdekt u de rijke inrichting, het astrolabium, het orgel, schilder en beeldhouwkunst (kruisafneming van Rubens) en de graftombes. Na ons bezoek gaan we kennis maken met de boten optocht op het kanaal. Elk jaar versieren de bewoners uit het polderland, traditionele houten boten en maken er een feestelijke optocht van op het kanaal. Op de kades wordt dan ook een markt georganiseerd waarop u typische streek producten terug vindt. Avondmaal gebruiken we in ons hotel. ’s Avonds kan u genieten van een tweede optocht  die afgesloten wordt met vuurwerk. Overnachting.

2e dag: Saint-Omer – Arc International – Jeneverstokerij – Sint Joris Winge

Na ons ontbijt beginnen we met een bezoek aan de wereldleider op het gebied van tafelkunst “Arc International” Een bedrijf waar duizenden werknemers werken en dagelijks miljoenen glas- en kristalartikelen worden afgeleverd. Tijdens de rondleiding ontdekt u het hele productieproces van glasdruppel tot ingepakt artikel. Na dit bezoek rijden we naar ons restaurant voor ons middagmaal. ‘s Namiddags bezoeken we een jeneverstokerij enig in Frankrijk, Er zijn nog slechts twee stokerijen in gans Frankrijk. Wij bezoeken er daar ééntje van. En proeven hoort er natuurlijk ook bij. Een mooie afsluiter, want nu gaat het stilaan weer huiswaarts. We doen dat langs de autosnelweg richting België en naar ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL IBIS CENTRUM **

Het hotel ligt 100 meter van de kathedraal en 200m naar de grote markt. Het stadspark is op 400
meter. Er is een bar in het restaurant en rondom liggen andere gelegenheden om iets te drinken. De kamers zijn modern ingericht met een flatscreen-tv en u heeft gratis WiFi. De kok serveert ons graag een 3-gangenmaaltijd met verse producten. Een overnachting met een ideale ligging. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 225.00
Vertrek: 
7u00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eenpersoonskamer: + 29,00 € p.p.

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Bekwame chauffeur en reisleider
- Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag ontbijt tot de laatste dag middagmaal.
- 1 drank tijdens de maaltijden
- Bezoek Kathedraal
- Arc International
- Jeneverstokerij/proeverij
- Boottocht
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Maaltijd tijdens de terugreis
- Dranken indien niet inbegrepen en persoonlijke uitgaven
- Persoonlijke reis en annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media