Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

2 Dagen Frankrijk Champagne

We vertellen hier géén geheim: “Champagne” is de Koning onder de wijnen! Niemand zal hier aan twijfelen. Hij is de feestwijn bij uitstek. Alleen al het bekijken van die duizenden fijne belletjes geeft een feestelijk gevoel. Een reisje doorheen de fantastische streek van de Champagne, is de gelegenheid om nog wat meer over deze godendrank te weten te komen. De wijngaarden op de hellingen, het plukken van de druiven, persen en maken van de wijn en het geheim achter die sprankelende belletjes in deze wijn, het bottelen, bewaren en schenken en “Last but not least” het degusteren. Tijdens de heenreis naar de Champagnestreek, verlaten we de snelweg om hoog op een getuigenheuvel, de middeleeuwse koningsstad Laon te bezoeken. Lekker smikkelen en smullen !!

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Laon – Dizy

Vertrek om 06.00 uur. Via autosnelwegen naar Mons, Franse grens richting St. Quentin. Na een korte tussenstop verlaten we de snelweg richting de beklimming van de “Bekroonde berg”. Daar treffen we een nog ommuurde middeleeuwse stad Laon. We wandelen doorheen de stadspoort de stad binnen en gaan er misschien wel het raadsel van de toren van de kathedraal oplossen. Waarom staan daar 16 stenen ossen op? Vrij middagmaal in de stad. Nadien rijden we verder de Champagnestreek binnen en treffen daar, in een piepklein Champagne dorpje, letterlijk midden de wijngaarden, een familie van Champagneboeren. Zij ontvangen ons hier en gaan ons met groot enthousiasme over hun grote liefde “Champagne maken” vertellen. Uiteraard hoort hierbij een degustatie. Waarschijnlijk wordt het nu tijd om richting Epernay te vertrekken. In het dorpje Dizy vinden we ons hotel. Nadat we onze kamers gevonden hebben en in de bar een beetje bekomen zijn van de reis, worden we verrast met een lekker diner. Uiteraard als aperitief een glaasje lokale champagne, gevolgd door een voorgerecht, een heerlijke hoofdschotel, een verrassende keuze uit een ganse reeks kazen uit de streek. Dit alles wordt afgesloten door een dessert. Tevens bij de maaltijd krijgen we een aangepaste wijn aangeboden.

2e dag: Dizy – Epernay – St. Imoges – Sint Joris Winge

Na het ontbijt laden we de koffers terug in en gaan nu in de richting van Epernay, naar de legendarische Avenue de Champagne. Dit is het adres waar het overbekende Champagnehuis “Mercier” te vinden is. Hier is o.a. het grootste eikenhouten wijnvat te vinden. Met een laser gestuurd treintje rijden we langsheen duizenden opgestapelde flessen champagne. Terug in de autocar volgen we de “Route de Champagne”, doorheen het beschermde landschap van het natuurpark “Montagne de Reims”. Als de weergoden het toelaten maken we onderweg een korte wandeling doorheen de wijngaard van Mumm en kunnen we genieten van een weergaloos uitzicht over het landschap. Vandaar rijden we naar de abdij van Hautvillers volgens sommige de bakermat van de Champagne. Het is hier dat “Dom Perignon”, keldermeester van de abdij, de methode champenoise zou hebben uitgevonden. We brengen een bezoek aan het graf van deze laatste en maken een korte wandeling doorheen dit Champagne dorp. Onderweg kunnen we de kunstig gemaakte uithangborden van de lokale wijnboeren aanschouwen. Deze tweedaagse reis gaan we afsluiten te Epernay in een zeer goed restaurant, met een 4-gangenmenu en aangepaste drank. (1/2 fles wijn, water en koffie) Spijtig maar helaas… de thuishaven verwacht ons terug. Met onze comfortabele autocar rijden we nu nog nagenietend terug over de rustige Franse autowegen naar Sint Joris Winge, waar we, na een stop juist over de grens, rond 21.00 uur zullen aankomen.

 

 

Hotelinformatie

HOTEL BAGATELLE TE DIZY**

Reeds verschillende jaren overnachten wij in Hotel Bagatelle in Dizy,een deelgemeente van Epernay dus een rustig gelegen hotel. Alle kamers zijn comfortabel en voorzien van badkamer met douche, WC, haardroger, telefoon, satelliet TV. Het hotel heeft een gezellig en mooi ingericht restaurant met uitstekende keuken.’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds menu Bouquet. Bar met terras.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 199.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer : 25.00

Inbegrepen

- Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Bekwame chauffeur en reisleider
- Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal (menu Bouquet: een buffetdiner met aperitief, water en wijn ¼ liter inbegrepen) tot de laatste dag middagmaal bestaande uit een 4-gangen menu met 1 glas champagne, water en wijn ½ liter inbegrepen
- Alle voorziene rondritten in het programma
- Bezoek Champagnekelder Mercier + 1 degustatie en bezoek kleine champagneboer
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Maaltijden tijdens heenreis
- Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
- Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media