Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

11 Dagen Portugal rondreis

Portugal heeft het allemaal: helderblauwe zee, goudgele stranden, cultuur, religie, gastronomie, geschiedenis, ... . Onze uitvalbasis voor deze reis is Nazaré, gelegen aan de Zilverkust, nabij de Costa de Prata. Nazaré is meer dan enkel zon, zee en strand. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen. Portugal kent een rijke historie, en dat is duidelijk terug te zien in de bezienswaardigheden. Niet ver van Nazaré liggen 3 juweeltjes van kloosters. Nazaré is voor deze reis een mooie uitvalsbasis en het wordt nog beter: op slechts 1,5 uurtje rijden ligt Lissabon. De stad Porto, meer noordwaarts gelegen, is ook meer dan een bezoek waard. Religie is in Portugal heel belangrijk, zo brengen we tevens een bezoek aan Fatima. Zelfs als je niet gelovig bent raak je onder de indruk van de grootsheid, de spiritualiteit en het symbolisme van deze heilige plek. Fátima is één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor Mariaverering waar pelgrims vanuit de hele wereld samen komen.

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge - Limoges

Vertrek vanuit Sint Joris Winge naar Limoges overnachting in Hotel Apolonia Limoges.

2e dag: Limoges - Burgos

Ontbijt. Van Limoges rijden we naar Burgos: Burgos ligt in de autonome regio Castilië en León. De stad ligt aan de rivier Arlanzón. Acht bruggen verbinden de stad. We bezoeken er de kathedraal, een prachtig bouwwerk, zowel buiten als binnen! Avondmaal en overnachting in hotel “Corona de Castilla”, een ****-sterren hotel in Burgos.

3e dag: Burgos – Salamanca – Nazaré

Ontbijt. We rijden van Burgos naar Salamanca waar we een wandeling maken in het centrum. Salamanca is één van de mooiste steden van Spanje, een historische universiteitsstad, met heel interessante bezienswaardigheden. Van Salamanca rijden we naar Nazaré in Portugal. Avondmaal en overnachting in Hotel Praia**** in Nazaré.

4e dag: Nazaré

Ontbijt. Onze uitvalsbasis voor meerdere bezoeken is Nazaré, een oud vissersstadje gelegen aan de Zilverkust, nabij de Costa de Prata. Nazaré heeft zijn tradities bewaard, de vissersvrouwen dragen er nog rokken met 7 lagen!!! We bezoeken Nazaré, en genieten daarna van een vrije namiddag aan het strand. Overnachting in Hotel Praia**** in Nazaré.

5e dag: Alcobaça - Obidos

Ontbijt. We bezoeken de abdij van Alcobaça, één van de mooiste en grootste cisterciënzer abdijen in Europa. Dit prachtige klooster is opgenomen op de lijst van Werelderfgoed Unesco. Vrijblijvend middagmaal in restaurant 'Frei Bernardo' in Alcobaça, gelegen naast de abdij van Alcobaça en gekend om zijn typisch Portugese keuken. In de namiddag bezoeken we Óbidos, één van de meest pittoreske en best bewaarde vestingstadjes van Portugal. Vrije tijd. Overnachting in Hotel Praia**** in Nazaré.

6e dag: Batalha - Fatima

Ontbijt. We brengen een bezoek aan het prachtige dominicanenklooster van Batalha, één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Portugal en opgenomen op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Ook Fatima is een bezoek meer dan waard, het is één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor Mariaverering waar pelgrims vanuit de hele wereld samen komen. We eindigen met een bezoek aan het indrukwekkend klooster in de stad Tomar, het Convento de Cristo, eveneens geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Overnachting in Hotel Praia**** in Nazaré.

7e dag: Porto

Ontbijt. Daguitstap naar Porto, de tweede grootste stad van Portugal. We maken er een panoramische tour en bezoeken de “Ribeira”, het charmante oude stadscentrum, ook opgenomen in de lijst van Unesco Werelderfgoed, het station São Bento met zijn schitterende 'azulejos', het Paleis van de Beurs, de kathedraal en de S. Fransisco kerk. In de namiddag maken we een rondvaart op de Douro (45 minuten) en eindigen de dag met een bezoek aan een bekende Porto wijnkelder gevolgd door een degustatie. We rijden terug naar Nazaré voor avondmaal en overnachting in Hotel Praia****.

8e dag: Lissabon

Ontbijt. Daguitstap naar Lissabon. We bezoeken er de wijk Belém, het klooster van Jéronimos (bezoek aan de kerk), eveneens Unesco Werelderfgoed. We proeven de heerlijke Pasteis de Belém en rijden door het centrum, naar het Rossioplein, de Avenida de la Liberdade, de wijk Baixa tot aan de kathedraal. Vanaf hier wandelen we tot aan de Portas do Sol waar we van een schitterend uitzicht over de stad genieten. We dalen af naar de wijk Alfama met zijn typische kleine straatjes, de "becos". Na het bezoek aan Lissabon rijden we terug naar Nazaré waar we overnachten in Hotel Praia****.

9e dag: Nazaré - Valladolid - Burgos

Na het ontbijt vertrekken we naar Burgos. Tussenstop in Ciudad Rodrigo, gelegen aan de rivier de Águeda, een zijrivier van de Douro. Ook in Valladolid stoppen we even. Het is één van meest waardevolle historische steden in Spanje. Aankomst in Burgos op het einde van de namiddag. Avondmaal en overnachting in Hotel Corona de Castilla**** in Burgos.

10e dag: Burgos - Poitiers

Vertrek naar Poitiers met onderweg een kort bezoek aan San Sebastian en Bordeaux. Aankomst in Poitiers op het einde van de dag. Avondmaal en overnachting in Hotel Brit Poitiers Beaulieu in Poitiers.

11e dag: Poitiers - St.-Joris-Winge

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Poitiers naar Sint Joris Winge.

Hotelinformatie

HOTEL PRAIA ****

Het Praia Hotel ligt in het centrum van het pittoreske dorpje Nazaré en is uitgerust met een moderne en ontspannen sfeer met een exclusief ontwerp. Het 4-sterrenhotel Praia ligt in het centrum van het pittoreske stadje Nazaré, op 100m van de zee. Het is een modern, comfortabel hotel waar een heel ontspannen sfeer heerst. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een bureel en een kleurrijke badkamer. Het dakterras biedt een prachtig uitzicht op zee. Het ontbijt en avondmaal gebruiken we in het restaurant van het hotel, er is ook een gezellige bar. Hotel Praia is de ideale plek voor een onvergetelijk verblijf!

Algemene informatie

Prijs: 
€ 1 499.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 480,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleidster
Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Alle uitstappen vermeld in het programma
Toeristentaks
Toegangsgelden: Burgos kathedraal, Alcobaça klooster, Porto boottocht en bezoek/degustatie van porto, Tomar klooster, Batalha klooster, Lissabon klooster, Salamanca kathedraal

Niet Inbegrepen

Middagmaaltijden en dranken
Inkomgelden indien niet vermeld en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media