Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

10 dagen Noorwegen - Fjorden & fjells

Heeft u altijd al gedroomd van een onvergetelijke autocarreis door het prachtige Scandinavië? Dan zal deze reis naar Noorwegen u zeker bevallen. Noorwegen is een reusachtig land met een grote verscheidenheid aan landschappen. Weinig landen hebben zoveel verschillende gezichten als Noorwegen. De overweldigende natuur, de pittoreske dorpjes en de culturele hoogtepunten zorgen ervoor dat u hier geniet van een heerlijke vakantie. Tijdens deze rondreis ontdekt u de prachtige fjorden, berglandschappen en de indrukwekkende rotswanden. Het geweldige natuurschoon van Noorwegen verrast u iedere keer weer. Maak dus kennis met het bijzondere Noorwegen

Reisprogramma

1e dag: Sint-Joris Winge – Kiel

Vertrek aan ons bureel en over de verschillende Duitse autowegen naar Kiel voor de overtocht per ferry van Stena Line naar Göteborg. Aan boord genieten we van een heerlijk dinerbuffet inclusief drankjes (bier, huiswijn, frisdrank, koffie en thee). Overnachting aan boord.

2e dag: Göteborg – Gudbrandsdal

Na het ontbijt gaan we van boord en gaat het langs de Zweedse kust en Oslo naar het Gudbrandsdal. Onderweg passeren we de bekende Olympische plaatsen Hamar en Lillehammer. We eindigen in de regio van Peer Gynt (een legende in Noorse sprookjes) waar ons hotel aan de gelijknamige weg gelegen is. We maken nog een fotostop bij de staafkerk van Ringebu. Avondmaal en overnachting in het Fefor berghotel in Gåla.

3e dag: Gåla – Geiranger

We rijden door het prachtige Gudbrandsdal. Richting Andalsnes. We nemen verder de spectaculaire bergweg ‘Trollstigen’ met zijn 11 haarspeldbochten. Op de top bezoeken we het uitkijkplatform met imposant zicht over de bergvallei, de Trollstigen en de Stigfoss-waterval. Na een korte bootoverzet van Linge naar Eidsdal, maken we een panoramarit langs de adembenemende ‘Orneveien’ (Arendsroute), alvorens aan te komen in het dorpje Geiranger, aan het begin van de beroemde Geirangerfjord (UNESCO Werelderfgoed). Avondmaal en overnachting in Geiranger.

4e dag: Geiranger - Loen

In Geiranger nemen we de boot voor een 1 uur durende tocht door de Geirangerfjord, één van de meest bekendste fjorden van de wereld en opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. We bewonderen talloze watervallen met onder meer de beroemde ‘Zeven Zusters’, ’de Bruidssluier’ en ‘de Vrijer’. Na ontscheping in Hellesylt rijden we via Olden naar de Briksdalbreen. De Briksdal-gletsjer is een arm van de machtige Jostedalsbreen. We bereiken de gletsjer met de zogenaamde ‘Troll-cars’ die u bijna aan de voet van de gletsjer afzetten. Na een korte wandeling komen we aan het gletsjermeer met zicht op de gletsjer. (de reservering van de troll-cars is noodzakelijk !, kosten: ± 25€). Overnachting in hotel Loenfjord.

5e dag: Loen – Bergen

Vandaag genieten we van de prachtige natuur en rijden naar Bergen. We rijden over de bergpas naar Byrkjelo en door het Vatnedal naar Skei aan het Jølstermeer. Een prachtige rit langs het meer brengt ons naar Førde en Lavik. Hier nemen we de veerboot over de Sognefjord, het langste (286 km) en diepste (1303 m) fjord, naar Oppedal. Door een prachtig kustgebied met fjorden rijden we naar Bergen, hoofdstad van de fjorden. Avondmaal en overnachting.

6e dag: Bergen

Bergen, de tweede grootste stad van Noorwegen, wordt ook wel de stad tussen 7 bergen genoemd. We maken een wandeling door Bryggen. Dat is de wijk die Bergen zo mooi en bijzonder maakt. Een wirwar van straatjes, direct gelegen aan de haven. Bryggen bestaat uit meerdere houten huisjes en waren de allereerste gebouwen die in Bergen gebouwd werden aan de kade. Bryggen was het handelscentrum van Bergen en herinnert aan de positie van de stad als lid van het Hanzeverbond, dat van de 14e tot 16e eeuw de handel in Noord-Europa beheerste. (UNESCO Werelderfgoed). We wandelen verder via de Mariakerk, de Rozenkrantz toren en de Haakonshal terug naar de oude handelskade. Verder via de beroemde ‘vismarkt’ tot aan het Zeeliedenmonument. Vrije namiddag. Eén van de bergen waaraan de stad zijn naam dankt is Fløyen (425 m boven zeeniveau). Om de top te bereiken kan je de kabeltrein, Fløibanen nemen, de grootste attractie in Bergen. Op 320 m in 8 minuten kunt u uitstappen en in alle rust genieten van een schitterend uitzicht over de stad en de fjord. Prijs ± 10 €. (facultatief) Langs de kade heb je het Hanseatisk Museum in één van de oudste en best bewaarde huizen (pakhuis uit 18e eeuw). Daar toont men hoe vroeger de handel in Bergen werd afgewikkeld en hoe men destijds leefde. Prijs ± 10 € (facultatief). Avondmaal en overnachting. 

7e dag: Bergen – Hardangerfjord – Lofthus

Na het ontbijt verlaten we Bergen en bezoeken we de Fantoft Staafkerk. Een kort bezoek aan de kerk en aansluitend rijden we naar Trengereid en via rijksweg 7 naar de Steindalsfoss. Aansluitend naar Tørviksbygd en we steken hier het Hardangerfjord over naar Jondal. Een prachtige rit door een adembenemend landschap en een tunnel onder de Folgefonna gletsjer brengt ons in Odda. We maken even een korte stop bij de dubbele Låtefoss watervallen voordat we terug via Odda naar Lofthus aan het Sør Fjord rijden. Deze fjord is een zijarm van het Hardangerfjord. Avondmaal en overnachting in het prachtige Hotel Ullensvang.

8e dag: Lofthus – Oslo

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Lofthus richting Eidfjord. We volgen de kustlijn van de prachtige Hardangerfjord en doorkruisen de vallei van het Måbødal. De 7 km lange steile weg door Måbødal is wondermooi. Via Eidfjord naar Fossli waar we stoppen bij de hoogste waterval van Noorwegen, Vøringfossen, met een kaarsrechte val van 182m. Via Geilo, Torpo en Gol verder door het Hallingdal naar Oslo. Avondmaal en overnachting.

9e dag: Oslo – Göteborg

Na ons ontbijt brengen we een bezoek aan de ski-schans Holmenkollen waar we een prachtig zicht hebben over de stad. Nadien bezoeken we één van de meest bezochte attracties van Noorwegen, het Vigelandspark met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Het is een prachtig park met beeldhouwwerken van beeldhouwer Gustav Vigeland. In totaal zijn er ruim 200 beeldwerken te zien die symbool staan voor het leven van de mens. Na dit bezoek nemen we afscheid van Oslo en rijden we naar Göteborg, waar we inschepen op de cruiseferry van Stena Line.

10e dag: Kiel – Sint-Joris Winge

Ontbijtbuffet. Ontscheping in Kiel. Terugreis via de Duitse autowegen naar België. Onderweg houden we nog de gebruikelijk stops voor de maaltijden. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

Alle hotels genieten van een uitstekende luxe. 's Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds is er buffet of bediening aan tafel. De kamers zijn voorzien van bad/ douche, toilet, telefoon, TV en minibar. Deze hotels staan garant voor een uitstekend verblijf. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 1 890.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Buitenkajuit: + € 50,00
Eénpersoonskamer: + € 420,00 - buitenkajuit single: + € 100,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Overtocht heen Kiel – Göteborg met Stena-Line
Overtocht terug Göteborg – Kiel met Stena-Line
Reis op basis van half pension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
De vermelde rondritten in het programma
Toeristentaks
Fløyen, Hanseatisk museum, Fantoft staafkerk, Torviksbygd-Jondal
Alle veerbootverbindingen en boottochten

Niet Inbegrepen

Middagmalen en dranken
Inkomgelden indien niet inbegrepen
Persoonlijke uitgaven
Reis-annulatieverzekering

Gelieve een kleine bagagekoffer te voorzien met toilet- en slaapgerief voor de overtochten Oslo-Kiel.

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media